Dreumes-peutergroep

12711161_967694153327485_6966584280661499707_o
‘De pedagogisch medewerker draagt er elke dag aan bij dat uw kind iets nieuws ontdekt’

Tijdens deze periode stimuleren wij de zelfstandigheid en de sociale contacten van de kinderen. Wij geven kleine opdrachtjes die uw kind zelf kan uitvoeren. Bijvoorbeeld zelf naar de wc gaan en jezelf kunnen aankleden. Er worden vaak knutselwerkjes gedaan die bij het jaargetijde passen zoals knippen, plakken, verven, puzzelen en kleuren.

De groep is volgens Piramidemethode in hoekjes o.a. bouwhoek, puzzelhoek, poppenhoek ingericht. In de ochtend en middag is er tijd voor vrijspelen. De kinderen mogen kiezen waar ze willen spelen en gaan daar dan een bepaalde tijd ook blijven, zo leren ze dat aan een keuze ook een consequentie zit. In deze subgroepjes wordt gemiddeld 2x 1 uur per dag gespeeld. Tussen door wordt nog wel door het kind van hoek geruild. Als het weer het toelaat gaan we elke dag even naar buiten om te rennen, steppen, fietsen.

Eenmaal per week kijken we tv . Een video van peuter figuren die dan “in” zijn. Soms brengt een kind een video van thuis mee. Er wordt soms popcorn gemaakt om de bioscoopmiddag te vervolmaken. Een deel van de dag wordt er en aan de fijne motoriek gewerkt door te knutselen, kralen, rijgen, etc. De rustmomenten van de dag zijn de eet en drink momenten die gezamenlijk aan tafel worden genuttigd.