Baby-dreumesgroep

ImageGen.ashx
‘Een goede knuffel en verzorging, daar houdt het kind van’

Op de baby-dreumes groep komt het verzorgen en knuffelen op de eerste plaats. Ook worden er kleine 1-op-1 activiteiten gedaan of met een paar kinderen tegelijkertijd kleine spelletjes gespeeld. We zingen, helpen met lopen, klimmen en zitten. We bouwen met blokken en gaan met goed weer naar buiten. Er zijn loopstoeltjes en loopfietsjes etc op het kinderdagverblijf aanwezig.

Dagritme
Gezien uw baby nog geen vast dagritme kent vinden wij het belangrijk zijn of haar vaste ritme aan te houden Elke baby wordt gevoed en slaapt wanneer hij/zij hier behoefte aan heeft. De taken worden door de pedagogische medewerkers onderling verdeeld. Na het ontbijt om 9:30 uur wordt er met de grote kinderen op de babygroep in de kring gezeten en worden er diverse ontwikkeling stimulerende activiteiten uitgevoerd. Zo kan het kind van de babygroep, voordat zij/hij overgaat, alvast te wennen aan ritme en structuur van de peutergroep.

Observatie
Wij brengen d.m.v. observatielijsten het sociaal-emotioneel functioneren, de taalontwikkeling en de motoriek van de baby’s en dreumesen in kaart.  De afname is minimaal één keer per jaar. Als een kind ongeveer één jaar is proberen we het eet- en slaapritme van de dreumes groep aan te houden. Dit zorgt ervoor dat de overgang zo soepel mogelijk kan verlopen.  In de kind gegevens houden we bij of er iets is veranderd en we vragen aan u om dat ook te doen. Zo volgen we samen de ontwikkelingen van uw kind. Deze ontwikkelingen tevens te vinden onze app!